Hem » Sova » Ekologiska sängkläder

Ekologiska sängkläder

Varför

Vi blir bara fler och fler som vill att även våra sängkläder ska vara ekologiska och tillverkade med hållbarhet i fokus. Inte så konstigt kanske, med tanke på hur stor del av våra liv vi tillbringar i vår säng.

Ekologisk bomull

Ekologisk bomull tillverkas utan kemiska bekämpningsmedel, något som är skonsamt för både de som arbetar med bomullen och för miljön. Genom att välja ekologiska sängkläder gör du en insats för både människan och miljön.

Traditionell bomullsodling släpper ut en stor andel bekämpningsmedel. Detta påverkar både miljön och människorna som arbetar med eller lever i områden där bomullen odlas.

GOTS-märkt

För att bomullen ska få klassas som ekologisk krävs att odlingen sker utan farliga bekämpningsmedel mot insekter och utan konstgödsel. Ekologisk odling av bomull ökar hela tiden i omfattning, och fler och fler köper textilier tillverkad av ekologiskt odlad bomull.

Ekologiskt framställd bomull håller ofta även högre kvalitet än bomull som odlas med hjälp av konstgödsel. Letar du också efter sängkläder av ekologisk bomull? Hos oss hittar du miljövänliga, GOTS- certifierade sängkläder.

Vi har lakan, påslakan och örngott i 100% ekologisk bomull. Självklart har vi lakan och påslakan för både enkel- och dubbelsäng. Välj mellan vitt, blått eller grönt eller varför inte mixa och matcha? Sov gott i våra ekologiska sängkläder av 100% ekologisk bomull.

GOTS-märkt

En god natts sömn med ekologiska sängkläder

Produkter